Etusivu » TANSSIOPISTO » Tanssilajit » Nuoret

Nuoret

Klassinen baletti
Opetus perustuu arvostettuun ja dokumentoituun Vaganova - menetelmään. Tunnilla harjoitetaan klassisen baletin perusliikkeitä tankotyöskentelyn avulla, oikean vartalon asennon löytämistä, tasapainoa, kevyttä ja korkeaa hyppyä, aukikiertoa, lihasvoimaa, notkeutta ja täsmällistä liikkeiden koordinaatiota. Opetellaan rytmin hahmottamista ja musikaalista liikkeen suorittamista. Harjoitellaan myös variaatioita ja pas de deux - työskentelyä. Baletti tukee myös kehittymistä muissa tanssilajeissa. Opetuksessa käytetään ranskankielistä termistöä.


Varusteet: balettipuku, pehmeät harjoitustossut, valkoiset tai vaaleanpunaiset balettitrikoot.

Tanssiakrobatia
Akrobatia voidaan luokitella esimerkiksi tasapaino-, voima-, notkeus-, pari- ja ryhmäakrobatiaan. Tasapainoakrobatiaa tehdään sekä jaloilla että käsillä, usein erilaisten välineiden päällä, esimerkiksi rola bolalla tai yksipyöräisellä. Yleensä on kyse käsinseisonnasta. Niin kutsuttu permantoakrobatia on samantapaista kuin telinevoimistelussa. Siihen kuuluu muun muassa kärrynpyöriä, puolivoltteja ja kokovoltteja. Joskus voltteja tehdään myös erilaisilta välineiltä, esimerkiksi ns. vippilaudalta tai keinusta. Ryhmäakrobatia sisältää erilaisia ihmispyramideja ja/tai heittoakrobatiaa, jolloin osa ryhmästä heittää ilmaan yhtä (kuten monet cheerleaderit). Pariakrobatiassa kaksi ihmistä tekee yhdessä erilaisia temppuja. Akrobatian huiput ovat perinteisesti tulleet Kiinasta ja Venäjältä.

Varusteet: rento vaatetus, vartalomyötäinen yläosa. Jalkineiksi pehmeät tossut tai paljaat jalat.

Kids Dance 6-7v
Kids Dance sisältää monia erilaisia tanssityylejä. Tunnilla korostetaan erilaisia tarkkoja rytmityksiä ja koreografiat ovat usein vauhdikkaita.

 

Varusteet: jazz-housut tai shortsit, vartalonmyötäinen yläosa. Jalkineiksi jazz-tossut tai pehmeät tossut.

 

Nykytanssi
Luovien harjoitteiden ja improvisaation kautta pyritään löytämään oman kehon mahdollisuudet ja rohkeus ilmaista itseään liikkeen avulla. Tunneilla työstetään vartalon keskustasta lähtevää kokonaisvaltaista liikettä, elastisuutta ja modernin tanssin eri tyylisuuntiin perustuvaa tanssitekniikkaa. Harjoitetaan tanssitekniikan perusteita ikäkaudelle sopivassa muodossa, koordinaatiota, notkeutta, voimaa, musiikin ja rytmin yhdistämistä liikkeisiin sekä tilan hahmottamista. Tunnit sisältävät harjoitteita keskilattialla, liikkuvan osuuden ja koreografisia sarjoja.

 

Varusteet: housut tai shortsit, vartalonmyötäinen yläosa. Jalkineiksi pehmeät tossut tai paljaat jalat.

 

Showtanssi
Showtanssi - tunnit rakentuvat lämmittelystä, tekniikkaharjoitteista ja monipuolista tanssisarjoista. Showtanssi saa vaikutteita eri tanssilajeista kuten hip hopista, jazztanssista, modernista ja etnistä tansseista. Tunneilla käytettävä musiikki on monipuolista vaihdellen aina pophiteistä musikaalisävelmiin. Showtanssitunneilla tärkeintä on hyvä fiilis ja tanssista nauttiminen.

Varusteet: rento vaatetus, vartalomyötäinen yläosa. Jalkineiksi tanssilenkkarit, ei sisäpelikenkiä.

Hip Hop
Hip hop on rento ja hikinen tanssilaji, jota tanssitaan hip hopin, rapin ja r&b:n tahtiin. Tanssisarjat ovat vauhdikkaita ja näyttäviä, fiilis on tunnetusti korkealla. Tunnit rakentuvat alkulämmittelystä, lihaskuntoharjoitteista, venytyksistä ja helpoista tanssisarjoista. Aikaisempaa tanssikokemusta ei tarvitse olla, tarvitset mukaan ainoastaan rentoa mieltä ja löysät vaatteet. Tunti soveltuu hyvin myös pojille.

Varusteet: rento vaatetus, löysät housut ja huppari. Jalkineiksi tanssilenkkarit, ei sisäpelikenkiä.

 

Takaisin

Lukujärjestys